Kaun Banega Crorepati Qestions set


Get free Kaun Banega Crorepati 4 questions set for you preparation.

Kaun Banega Crorepati 4 questions set



1. What are the basic units of lipid molecules
A. amino acids
B. fatty acids
C. vitamins
D. Hormones

2. The word RNA is most likely to be found in the text books of:
A. Chemistry
B. Biology
C. Physics
D. Mathematics

3. Name the chemical elements present in natural water
A. Hydrogen and Oxygen
B. Nitrogen and Oxygen
C. Calcium and Oxygen
D. Hydrogen and Nitrogen

4. What is the chemical formula of ammonia gas
A. NH2
B. NH4
C. NH3
D. NO2

5. Which of the follwoing gas primarily depletes Ozone layer
A. Ammonia
B. Methane
C. Sulphur dioxide
D. Carbon Dioxide

6. Which Ministry deals with the collection of Income-Tax
A. Home Affairs
B. Agriculture
C. Commerce and Civil Supplies
D. Finance

7. Who is the President of India
A. A.P.J. Abdul Kalaam
B. L.K. Advani
C. Sonia Gandhi
D. Dr. Manmohan Singh

8. Which original state was divided into two states recently
A. West Bengal
B. Bihar
C. Assam
D. Andhra Pradesh

9. What is the name of the other state formed after division of Madhya Pradesh
A. Uttaranchal
B. Vananchal
C. Chattisgarh
D. Madhya Pradesh 2

10. Which Indian Actors statue is present at Madame Tussauds museum
A. Dilip Kumar
B. Dev Anand
C. Amitabh Bachchan
D. Sharukh Khan

11. What quantiy you would be measuring in gallons
A. Length
B. Volume
C. Area
D. Weight

12. Give the name of the study of plants in biology
A. Botany
B. Taxanomy
C. Zoology
D. Geology

13. Which of the following pair of cities is located in Uttar Pradesh
A. Kanpur and Ahmedabad
B. Ahmedabad and Allahabad
C. Indore and Puri
D. Lucknow and Bareilly

14. What is the capital of Sikkim
A. Dispur
B. Gangtok
C. Darjeeling
D. Kohima

15. Which state is particularly famous for its apple production
A. Uttar Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Himachal Pradesh

16. Identify the all-rounder cricket player from the list
A. Ian Chappel
B. Ian Healy
C. Ian Botham
D. Ian Bishop

17. Arrange these captains in the order from first to last
A. Pataudi Kapil Gavaskar Tendulkar
B. Gavaskar Pataudi Kapil Tendulkar
C. Pataudi Gavaskar Kapil Tendulkar
D. Tendulkar Kapil Gavaskar Pataudi

18. In which game you are likely to find double fault
A. Basket Ball
B. Lawn Tennis
C. Cricket
D. Golf

19. Which God or goddess are you going to pray at Vrindavan in Mathura
A. Shri Rama
B. Shri Krishna
C. Shiva
D. Brahma

20. From which constituency did Rajiv Gandhi generally contested
for Lok Sabha
A. Rae Bareilly
B. Amethi
C. Lucknow
D. Bareilly

21. What is the name of Swami Vivekanand Memorial near Kolkata
A. Dakshineshwar
B. Belur Math
C. Vivekanand Rock
D. Shardashram

22. Who is credited to be the guru of Swami Vivekanand
A. Ramkrishna paramhans
B. Aurbindo Ghosh
C. Ravindra Nath Tagore
D. Dayanand Saraswati

23. With which instrument is Ustad Amjad Ali Khan associated
A. Sitar
B. Sarod
C. Santoor
D. Tabla

24. Which of the following is a renowned Tabla Player
A. Dr. Zakir Hussain
B. Pt. Shiv Kumar Sharma
C. Hariprasad Chaurasiya
D. Pt. Ravi Shankar

25. Who gave the laws of gravitation
A. Archimedes
B. Issac Newton
C. Albert Einstein
D. Stephen Hawking

26. Which of the following is an example of aromatic compound
A. Butene
B. Hexene
C. Hexane
D. Benzene

27. What is the the study of chemistry of carbon compounds also known as
A. Inorganic Chemistry
B. Physical Chemistry
C. Organic Chemistry
D. Nuclear Chemistry

28. What is the special name given to the study of light
A. Mechanics
B. Electronics
C. Optics
D. Ophthalmology

29. In what units would you measure magnetic field strength
A. Newtons
B. ergs per second
C. Tesla
D. Volts

30. Which branch of science deals with the care of tooth
A. Dentistry
B. Ophthalmology
C. Gynaecology
D. Cardiology

Previous Page NEXT PAGE


Get Registration detail for Kaun banega Crorpati 4

Get Audition Venue and dates of Kaun banega Crorpati 4

know more about KBC 4
Kaun Banega Crorepati 4

Bookmark this page for more questions and answers

Register and Make Money on MaharashtraSpider.com


To know more about Kaun Banega Crorepati 4, kindly Register Now on MaharashtraSpider.com.

Get Free latest updates
KBC 4 Questions
other information about KBC4


Register Now on MaharashtraSpider.com and Earn Money!!


Related Articles

How to Register for Kaun Banega Crorepati

This article gives complete information on KBC 5 SMS Registration Formats; How to Register for KBC 4 through SMS; How to take part in KBC 4; KBC 5 Landline Phone Registrations; How to Register for KBC 4.

More articles: Kaun Banega Crorepati Questions and Answers Kaun Banega Crorepati 4

Comments

Author: pramod23 Jul 2010 Member Level: Gold   Points : 0

THIS IS REALLY INFORMATIVE ARTICLE.
IT IS ALSO HELPFUL TO IMPROVE GK.

Author: Lalitha Ganesan25 Aug 2010 Member Level: Diamond   Points : 1

Hi this is just the kind of questions that are asked I am posting separately the questions that could be taken from say cricket to personalities ..... based on the earlier versions

Author: pratap04 Sep 2010 Member Level: Silver   Points : 1

Answars are given here :-
1)c, 2)b,3)a,4)c,5)d,6)d,7)a,8)b,9)c,10)c,11)b,12)a,13)d,14)b,
15)d,16)c,17)c,18)b,19)b,20)b,21)b,22)a,23)b,24)a,25)b,26)a,27)c,28)c,29)a,30)a

Author: Geeta K11 Sep 2010 Member Level: Silver   Points : 1

Hey! All!
Great going here.
Keep posting for more people to know the facts so they can participate voluntarily.
Regards
Geeta



  • Do not include your name, "with regards" etc in the comment. Write detailed comment, relevant to the topic.
  • No HTML formatting and links to other web sites are allowed.
  • This is a strictly moderated site. Absolutely no spam allowed.
  • Name:
    Email: