Kaun Banega Crorepati 4 questions | KBC 4 question and answers


Sample question paper for practice in Kaun banega Crorpatin 4.

Kaun Banega Crorepati 4 questions


Kaun Banega Crorepati 4 questions
1. In which year did Indira Gandhi declared Emergency in India
A. 1982
B. 1962
C. 1975
D. 1969

2. What is the chemical name of common salt
A. Sodium chloride
B. Ammonium chloride
C. Potassium chloride
D. Sodium carbonate

3. What quantity you would be measuring in cubic metres
A. Area
B. Perimeter
C. length
D. Volume

4. In which direction does the sun normally sets
A. East
B. West
C. North
D. South

5. From which Us state was Discovery launched into space
A. California
B. New York
C. Florida
D. Texas

6. What is the biggest contribution of Albert Einstein
A. Discovery of radioactivity
B. Theory of relativity
C. Electric Bulb
D. Atom Bomb

7. Name the scientist pair who gave the structure of DNA
A. Oppenheimer and Otto Hahn
B. Watson and Crick
C. Khorana and Nirenberg
D. Hiesenberg and Roentgen

8. Which scientist shared the noble prize for elucidation of genetic code
A. James D. Watson
B. H. Gobind Khorana
C. Frederick Saenger
D. Arthur Kornberg

9. In which biological macromolecule would you find the letters A,C,T and G
A. Proteins
B. Carbohydrates
C. Lipids
D. Nucleic acids

10. which of the following quantity is measured in amperes
A. Current
B. Resistance
C. Voltage
D. time

11. The chemical name for washing soda is :
A. Sodium chloride
B. Soidum sulphate
C. Sodium carbonate
D. Sodium benzoate

12. The letter N in TNT stands for:
A. Nitrogen
B. Nitro
C. Nitrate
D. Nitrite

13. Who discovered the explosive dynamite
A. Alfred Noble
B. Otto Hahn
C. US Army
D. Adolf Hitler

14. What is the common name of sucrose molecule
A. common salt
B. Baking soda
C. Sugar
D. Tea

15. Which of the following elements does not belong to the Halogen family
A. Iodine
B. Astatine
C. Chlorine
D. phosphine

16. Which atom is not likely to be present in a protein molecule
A. Oxygen
B. Nitrogen
C. Fluorine
D. Hydrogen

17. Rsuting of iron is caused principally by which of the following processes
A. Reduction of iron
B. Oxidation of iron
C. Hydrolysis
D. Catalysis

18. Which of the element is present in red blood cells
A. Magnesium
B. Cobalt
C. Iron
D. Manganese

19. The bending of light as it travels from rarer to denser medium is known as
A. Reflection
B. Diffraction
C. Refraction
D. Subtraction

20. Like poles of a magnet are most likely to
A. Attract each Other
B. Repel each other
C. Remain neutral
D. None of the above

21. What is the other name of vitamin C
A. Citric acid
B. Ascorbic acid
C. Tartaric acid
D. Sulfuric Acid

22. Which of the following numbers is not divisible by 9
A. 3366
B. 5445
C. 9391
D. 7137

23. How many sides does a heptagon have
A. Eight
B. Three
C. Four
D. Seven

24. The chemical sodium hydroxide is basically :
A. An Acid
B. A Base
C. A Salt
D. A complex

25. Which of the following is not an example of polymer
A. Teflon
B. Nylon
C. Rayon
D. Radon

26. Which of the following is an example of an inert gas
A. Fluorine
B. Oxygen
C. Argon
D. Hydrogen

27. What does the letter A signify in DAE in India
A. Agriculture
B. Administration
C. Automation
D. Atomic

28. Where is Indira Gandhi Centre for Advanced Research located
A. Bangalore
B. Delhi
C. Kalpakkam
D. Kaiga

29. The headquarters of Nuclear Fuel in India is:
A. Trombay
B. Tiruvananthapuram
C. Jaduguda
D. Hyderabad

30. Which of the radioisotope is used heavily in nuclear medicine
A. Technetium-99m
B. Phosphorus-32
C. Tritium
D. Sulphur-32


NEXT PAGE


Get Registration detail for Kaun banega Crorpati 4

Get Audition Venue and dates of Kaun banega Crorpati 4

know more about KBC 4
Kaun Banega Crorepati 4

Bookmark this page for more questions and answers

Register and Make Money on MaharashtraSpider.com


To know more about Kaun Banega Crorepati 4, kindly Register Now on MaharashtraSpider.com.

Get Free latest updates
KBC 4 Questions
other information about KBC4


Register Now on MaharashtraSpider.com and Earn Money!!


Related Articles

More articles: Kaun Banega Crorepati Questions and Answers KBC Season 4

Comments

Author: pratap07 Aug 2010 Member Level: Silver   Points : 1

answars of KBC-4 Questions:-
1-c,2-a,3-d,4-b,5-a,6-b,7-c,8-b,9-d,10-a,11-c,12-b,13-a,14-c,15-c,16-c,17-c,18-c,19-c,20-b,21-b,22-c,23-d,24-b,25-d,26-c,27-d,28-a,29-a, & 30-d.

Author: Subhash Sharma25 Aug 2010 Member Level: Bronze   Points : 2

The answers to the following questions do not appear to be correct.Kindly verify and make necessary corrections,where ever required:
Q No correct answer answer given
10 a (current) c (voltage)
12 b (nitro) d (nitrite)
23 d (seven) a (eight)
24 b (base) d (complex)



  • Do not include your name, "with regards" etc in the comment. Write detailed comment, relevant to the topic.
  • No HTML formatting and links to other web sites are allowed.
  • This is a strictly moderated site. Absolutely no spam allowed.
  • Name:
    Email: