Resources » Jobs and Recruitments in Maharashtra » Maharashtra Public Service Commission (MPSC)

MPSC PSI Preliminary 2010 - 2011 Question Paper Solved


Last Updated:   Category: Maharashtra Public Service Commission (MPSC)    
Author: Member Level: Gold    Points: 5


This resource contain MPSC PSI 2010 - 2011 Question Paper solved. Get complete detail of MPSC PSI exam questions.



MPSC PSI Preliminary 2010 - 2011 Question Paper Solved



The MPSC PSI Pre. 2010 Examination held on Sunday 20 June 2010. The paper was so easy & repeated question from last 2 years of MPSC examination. total questions are 150, each of 2 marks. Total mark are 300 & Time for solving the papers 1 hour 30 minutes. Means you have solved 2 questions in 1 minute.

MPSC PSI 2010 Question Paper Booklet "A"



1. The satellite launched by India in in September 2007 will be used for.....
ANS :

2. The special feature of the 'Revolt of 1857 AD' was the .... unity.
ANS : 1] Hindu - Muslim

3. In 1907, Maharshi Karve established the institution ..... at Hingane.
ANS : 1] Mahila Vidyalaya

4. Family planning program was intensively implemented during ........ five year plan for controlling growth of population in India.
ANS : 3] Sixth

5. ........ Assassinated Jackson, the collector of Nashik in 1909 A.D.
ANS : 2] Anant Kanhere

6. Who is the administrative head of Panchyat-Samiti?
ANS : 1] BDO

7. How many members are elected to the Rajyasabha from the States as well as Union Territories together?
ANS : 2] 238

8. Under root of 65 square - 16 sqare = ?
ANS :

9. What is the maximum strength of the Rajya Sabha?
ANS : 1] 250

10. The 1st session of National congress was held in .....
ANS : 1] Mumbai

11. A wire of length 6.27 m is bent to form a circle, then what is the radious of the circle?
ANS :

12. Who wrote the book of "Poverty & Un British Rule in India"?
ANS : 2] Dadabhai Naoroji

14. Morle - Minto Reforms Act was passed in ........
ANS : 1] 1909 AD

15. Modern biotechnology works on ....... level.
ANS : 2] Atom

17. Which is the lowest tier of Panchayat Raj Institutions?
ANS : 4] Gram Panchayat

18. The Sarpanch & Deputy Sarpanch are elected by,
ANS : 1] Members of Gram Panchayat
Related Resources:


Read related articles: Mpsc Examination Exam And Results    Maharashtra Lokseva Ayog    MPSC Question Paper    PSI 2010 Exam    

Did you like this resource? Share it with your friends and show your love!




Responses to "MPSC PSI Preliminary 2010 - 2011 Question Paper Solved"
Author: Raj kumar singh    23 Dec 2010Member Level: Gold   Points : 1
MPSC question papers


Feedbacks      

Post Comment:




  • Do not include your name, "with regards" etc in the comment. Write detailed comment, relevant to the topic.
  • No HTML formatting and links to other web sites are allowed.
  • This is a strictly moderated site. Absolutely no spam allowed.
  • Name:   Sign In to fill automatically.
    Email: (Will not be published, but required to validate comment)



    Type the numbers and letters shown on the left.


    Submit Article     Return to Article Index

    Talk to Webmaster Tony John

    Online Users

    Online Members

    More...
    Copyright © SpiderWorks Technologies Pvt Ltd., Kochi, India. All Rights Reserved.